dinsdag 24 december 2019

Kerstavond

 Volgens mij ben ik nog ooit zo op mijn dooie gemakkie de kerstavond in gerold. Geen gegeven trouwens om mijn handen voor in het vuur te steken. Ik heb de invulling van alle voorgaande jaren niet dusdanig paraat, dat ik het niet van mijn gevoel zou hoeven hebben. Bovendien klinkt het wel leuk zo'n boude bewering. Net alsof je iets bijzonders meemaakt en dergelijke momenten altijd weet te registreren.

 Gewoon niet weg. Geen drukke winkelstraten maar een uitgestorven dorpsstraat. Helaas ook geen verwarmde terrassen waar je, gezeten achter iets zwaar alcoholisch of gewoon een Latte, je kunt vermaken met de voorbij trekkende mafkezen, die met Kerst zonodig de hort op moeten. Mooi moment om jezelf ff te vergeten.

 Zowel Praag als Wenen waren gekkenhuizen wat dat betreft. De volgende keer staat Boedapest op het programma. Maar zover wil ik op dit moment niet vooruit lopen. Teveel 'maren' en mogelijkheden. Mocht het er 2020 (prachtig jaartal!) van komen dan hebben we de koninklijk-keizerlijke, exusez moi, keizer- en koninklijke driehoek gehad. Moet een prachtige tijd zijn geweest en dan baseer ik me niet op de Sissi-filmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten