woensdag 18 december 2019

Culinair ...

 Het duurde ff voordat de recepten me wisten te verleiden, maar de oude lol van voorpret voor het koken is er weer. Waren de eerste twee boeken nou werkelijk zoveel saaier dan de laatste twee of was het een kwestie van 'erin komen'? Ik neig naar het eerste, maar ongetwijfeld is het een mix. 'Vlees & gevogelte' biedt heel wat meer variatie dan 'Vis & zeevruchten' en 'Dessert', tja, dat is een categorie apart.

 Maar maakt niet uit, in principe heb ik het op een rijtje. Ik ga niemand lekker maken en zal de details voor me houden. Het wordt een combi van tonijn, kip, langoustines, kwartel, kaas, tiramisù en chocola. Waarbij het dessert volgens mij het meest spannende is. Net van de week nog ergens gelezen, dat er wereldkampioenschappen worden gehouden in het maken van dat speciale Italiaanse toetje. Gelukkig valt er met de Kerst niks te vergelijken. Het is enkel lukken of mislukken en het is maar de vrg of een mislukte presentatie ook betekent, dat de smaak tegenvalt. Bij ingezakte cake is dat bijv. lang niet altijd het geval.

 Eén dag uitgebreid in de keuken aan de slag lijkt me voldoende. Een herkansing doe ik wel op oudjaarsavond, als duidelijk is, dat we ook die thuis hangend doorbrengen. Dat heette ooit cocoonen, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten