vrijdag 27 december 2019

Bijkomen

 Echt een 'day after'. Lijkt erop, dat ik diep ben gegaan met de Kerst. Nou, als dat zo is, gaan we nog menig uitputtingsslag beleven de komende jaren. Als koken je al weet af te matten, dan hou ik m'n hart vast. Hoewel de bezetting 100% was, was het verdomme geen topavond in een sterrenrestaurant met net teveel couverts om het relaxt aan te kunnen. Twee!! Twee couverts. Nou, dat was afzien. Belachelijk, en toch voelt het zo aan. Blij dat het achter de rug is en nog blijer, dat het allemaal meer dan redelijk over de bühne is gegaan.

 De Duvel, waar ik nu achter zit, smaakt niet maar is wel verdiend. Al die ooit vanzelfsprekende zaken, die een ongewenste draai ondergaan. Conditie weg, smaak veranderd. Nu zal die smaak me een zorg zijn. De conditie is dat wel, maar daar hebben we het pas over gehad. Ik ga deze dag 'uitzieken', bijkomen, omschakelen. Zien waar het met het weer naar toegaat. Zien waarin ik zin heb om me tegen aan te bemoeien. Zien wat ik volgend jaar van plan ben. Zien wat er allemaal te bezien valt.

 De Duvel door de gootsteen en een meer jaargetij-getrouw drankje fabrieken. Dat heb ik dit jaar nog niet gedaan. Kruiden, suiker, wijn en een stevige scheut port en dan zou het mooi zijn als het zou gaan sneeuwen terwijl ik aan het fornuis de boel sta op te warmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten