zondag 29 december 2019

Koffiedik

 Het duurde ff voordat het dubbeltje wilde vallen. Kun je zo hebben met die oude munten ... Maar er wordt dit jaar een decennium afgesloten. Vandaar al dat geterugblik, de analyses en pogingen in te schatten wat ons te wachten staat. Is altijd wel aan het einde van een kalenderjaar maar ik vond (en eigenlijk vind) dat ze dit jaar wel erg overdreven.

 De 'roaring twenties' in de herhaling. Ik zou niet weten, wat ik me daarbij moet voorstellen. Verder dan de charleston met bijpassende kleding kom ik niet. Het had iets decadents als ik de gedachtenflarden goed aan elkaar plek. Uitgaansleven, muziek, mode, een soort dansen op de vulkaan. Om de grote beurscrash in 1929 niet te vergeten. Maar nu laat ik me meeslepen.

 Speculeren ... volgens mij hadden we ons allang à la de Jetsons door de lucht moeten verplaatsen, waren we al buitenaardse beschavingen tegen gekomen en stonden er grote steden op de zeebodem. Om een paar missers te noemen. Lijkt me persoonlijk interessanter om te bedenken hoeveel ik van het volgende decennium ga meemaken, maar daar zouden we het even niet over hebben.

 Laat de boel maar komen. Ik zie wel wat ik er mee kan of ook niet. De smartfoon is al aan me voorbij gegaan. Niet de eerste trend, die ik laat passeren, en zeer ws ook niet de laatste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten