vrijdag 20 december 2019

Uitgelaten

 Vanochtend geen schaapskudde in mijn achtertuin èn geen afspraken om de deur uit te gaan. Vrije baan voor de gezusters kortom. Poort open en ze schieten weg alsof ze gelanceerd worden. Het is dan ff afwachten in welke richting de opgekropte energie van bijna een week aangelijnd uitlaten hen heen leidt.. Ditmaal ging het naar rechts, terwijl het meestal naar links gaat en af en toe rechtdoor en direct het riviertje over.

 Links zit een hond aan de ketting in een tuin met een omheining met meer gaten dan een Emmenthalerkaas. Daar ragden de dames dus dwars doorheen. Gelukkig doen ze de hond niks. Maar lullig is het wel om een kettinghond je eigen vrijheid onder zijn neus te wrijven. Maar dat is vast te menselijk gedacht.

 Na een paar keer fluiten en roepen laten ze het dier met rust en komen achter mij aan. De tour kan beginnen. Ze hadden er vandaag zin in en zochten het ver weg, heuvel op. Het was af en toe zoeken om te zien waar ze uithingen. Maar ze komen altijd weer terug en naar het zich laat aanzien ook op de terugweg, bijna thuis om aanlijnd te worden. Afkloppen! Het zal vast nog geen garantie voor altijd zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten