maandag 23 december 2019

Verwateren

 Kerst, nou ja bijna, en regen ... Wit hoeft de Kerst voor mij niet te zijn, hoewel terugkomen uit de nachtmis, als het sneeuwt, heeft wel wat. Maar dat zit er niet in. Niet alleen geen sneeuw maar ook geen nachtmis heb ik begrepen. Zo'n dienst wordt alleen met Pasen gehouden en begint dan om middernacht met een aantal omrondingen van het kerkgebouw en duurt minstens drie uur. Niks bijzonders, want dat duren de normale missen ook. Nog tijd genoeg dus om de priester het idee te geven, dat hij er een ziel bij heeft.

 Maar ja, 'geen sneeuw' en 'regen' zijn nou niet echt vergelijkbare grootheden. Geen sneeuw kan ik goed hebben, regen daarentegen liever niet, ongeacht of het nou Kerst, zomer of voorjaar is. En wat valt is Nederlandse zeurregen. Net te grote druppels om het miezer te noemen, maar wel met dezelfde intensiteit. Echt zeikweer dus.

 En eigenlijk zou het m'n reet roesten of het nou wel of niet regent, maar we waren vanavond iets van plan en als de regen aanhoudt valt dat in het water. Zou jammer zijn, maar ik ga anderszijds ook niet tot in de kleine uurtjes opzitten in de hoop,dat het ophoudt met het geplens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten