dinsdag 24 december 2019

Plastificeren

 Het is nat, regent of ziet er naar uit dat het zo gaat regenen en dat gaat zo door tot de Kerst voorbij is. We moeten ons iets anders laten invallen. De boel aanpassen. De Kerstman moet waterdicht leveren. Dat wordt plastic plakken en vervolgens hopen, dat het blijft zitten tot het gewenste doel is bereikt. Of kunnen we het beter helemaal in vershoudfolie wikkelen? Zoals je op vliegvelden wel ziet als extra beschermingsmogelijkheid voor je bagage.

 Een rol per doos zal ons niet de kop kosten. Maar werkt het? Hoeveel meter heb je en hoeveel meter verbruik je voor één laag om de doos? Eenmaal eromheen is 1,5 tot 2 meter en dat zul je per laag toch gauw een keer op 6-8 moeten doen, dus 12-16 meter. Hoeveel zit er op een rol? 50m? Dan haal je in het gunstigste geval èn zonder gaten of andere missers 4 lagen per doos. Zou voldoende moeten zijn èn ziet beter uit dan een omhulsel van vuilniszakgrijs. Maar is het ook beter? Wie gaat er ook van regen uit in december ..... in Roemenië. (Nu foeteren op de klimaatverandering!)

 We kunnen natuurlijk ook gewoon een rondje buren maken en de zooi zo afgeven. Behalve dat dat minder leuk is, moet je natuurlijk overal gaan zitten, iets drinken en eten en met Mariana kost het qua kletsen gauw een half zo niet een heel uur. Dè manier om de buren beter te leren kennen maar niet iets waar ik op zit te wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten