zondag 15 december 2019

Scheefgroei

 Bestaat er een overtreffende trap van 'eufemisme'?  Zoiets heb je wel nodig om van een akkoord te kunnen spreken als resultaat van de klimaattop in Madrid. Na twee weken onderhandelen, hebben alle staten toegezegd om hun klimaatbeschermingsdoelstellingen voor 2030 volgend jaar ‘zoveel mogelijk aan te scherpen’. Nou, dan ga je toch spontaan de straat op en maakt een vreugdedansje. Dat kan niet anders.

 En neem het me maar kwalijk, maar als je de miep ziet, die als voorzitter van de top heeft gefungeerd, dan is het resultaat weinig verwonderlijk. Kan natuurlijk ook zijn, dat dat resultaat er bijvoorbaat al niet in zat en ze een bijpassende voorzitter gekozen hebben. Maar die rode bril en de hele verdere (rode) uiterlijke opsmuk wijzen niet op iemand die met klimaatdoelen bezig is. Beeldvorming. Klopt, maar dat is net als bij de presentatie van een gerecht. Als het beter uitziet smaakt het beter. Hier dan meer omgekeerd bedoeld.

 Europa gaat zich dus een recessie en ws een depressie in investeren en bovendien alles wat met voedselvoorziening te maken heeft naar het buitenland overhevelen, want vies en vuil en dus beter ver weg, en de rest van de wereld beloofd plechtig z'n toch al magere doelen 'zoveel mogelijk' aan te scherpen. Wij zijn niet het beste jongetje van de klas maar buurmans gek!! Is Europa straks schoon en neutraal en importeert op grote schaal -want noodzakelijk- de vuiligheid uit de rest van de wereld. Hoe gek wil je het krijgen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten