dinsdag 24 december 2019

Vrijblijvend

 Is ooit een poging ondernomen om een tijdstip te prikken, waarop onze bijbelse hoofdrolspeler tussen de dijen van de onbevlekt ontvangene uit is gefloept? Is het kortom over een uur Kerst of was het later op de dag, misschien wel in de avond, dat ze de ster hebben opgelaten? En hoe zit dat met de tijdzone. Werd er toen eenzelfde verdeling aan gehouden en is dat 1 op 1 door te trekken naar dik 2000 jaar later of is dat volkomen oninteressant, zolang als je maar de coördinaten van de plek hebt en daar de huidige tijdzones op los laat?

 Vragen waar ik nooit eerder mee bezig ben geweest en ik denk, dat ik ze nu ook maar mooi laat zitten. Coca cola heeft meer invloed op het kerstfeest dan de eeuwenoude overleveringen van een verzonnen  bestaan. Wat ik me wel al eens heb afgevraagd, is, waar die os vandaan is gekomen. Was die gereserveerd? Een loslopende bijkomstigheid? Was het zijn stal die gekraakt werd? Zou het in de bijbel staan? Had ik die dan toch een keer moeten doorwerken?

 Dat met 'voor de temperatuur' dat klopt trouwens wel, als de ruimte niet te groot is en je geen problemen hebt met de toch wel scherp ruikende lucht in zo'n vertrek. Een koe en een paard of nu twee koeien weten een ruimte van 3 bij 4 aardig op temperatuur te houden als het buiten vriest, weet ik inmiddels uit ervaring. Hoewel een ezel wat kleiner van stuk is, zal dat in combinatie met de os niet veel anders zijn. Daarbij isoleert stro uitstekend.

 Waar wil ik heen? Geen idee, eerlijk gezegd. Ongetwijfeld naar bed straks. Nu de dag nog ff vasthouden. Het nagenieten van de aangename prettigheid van niet-verplichtende bezigheden. Het is maar goed, dat er geen nachtmis is. Ik had 'm aan me voorbij laten gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten