zaterdag 14 december 2019

Ijsvrij

 Prachtig weer ... weer. De winter moet officieel nog beginnen maar tot nog toe weinig te klagen. Weeronline geeft al dagen geen nachtvorst meer, maar daar zijn de lokale omstandigheden het niet mee eens. Het vriest nog iedere nacht 2-4 graden. De auto en het gras zijn iedere ochtend weer wit. Maar in de zon is het om acht uur 's ochtends al aangenaam toeven. Is die dan al boven de heuvels verschenen? Maak er negen uur van.

 Helaas is er bijna geen zon op de binnenplaats. Op het ijs in het zwembad zou niet gek zijn. De afgelopen week met nachtelijke waarden tegen de -10 is er een stevig laag in het zwembad ontstaan. En die laag wil maar niet serieus dunner worden. Mocht dat ook komende week zo blijven, zal ik moeten gaan bikken om ook de laatste halve meter water weggepompt te krijgen. Ik wil de ijslaag los van de zijkant zien en dat niet maar voor een paar mm. Voor je het weet wordt het rubber beschadigd als het water onder het ijs vandaan wordt gepompt.

 Maar waarom bezig zijn met volgende week? De blik in de verte richten om niet te zien wat onder je neus aan werk ligt? Het zou me niks verbazen. Ken mezelf langer dan vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten