maandag 23 december 2019

Verzamelen

 Een werkdag! Half negen de deur uit, bij vieren weer binnen. En waar we met regelmaat bij terugkeer van een inkoopdagje in Sibiu een overvolle bagageruimte hebben, was het vandaag niet meer dan een gevulde achterbank. Als we het spul op de achterbank hadden gezet. Wat we niet gedaan hebben. Gelukkig stond het in de veel te ruimte bagageruimte wel enigszins klem tussen de tegenover elkaar gelegen zijkanten. Geen gebowl op weg naar huis.

 En wat was niet te krijgen? Precies de smaakmakers van het bedachte menu. Na twee supermarkten in de Metro maar omgedacht. Een combi van gerookte en verse zalmmoten ipv de rode tonijn, bevroren, ongekookte tijgergarnalen ipv verse langoustines en coquelets ipv kwartels. Flexibiliteit.. Het is geen Frankrijk, hoewel ik zeker weten alle onderdelen eerder in groothandel of supermarkt heb zien liggen. Ze doen gewoon niet aan die extra's rondom de Kerst. Wat wil je als het originele kerstmenu uit gevulde koolrolletjes bestaat. Tenminste deels.

 De rest was min of meer wel kunnen krijgen, maar dat betrof in feite enkel groenten en kruiden, maar dan wel vers. Wat morgen nog moet, zijn de lange vingers voor in de tiramisù. Die van de lokale Penny zien er een stuk smakelijker uit, dan wat ik vandaag ben tegen gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten