donderdag 19 december 2019

Bevestiging

 Op naar de zoveelste poging om een Tv uit te kiezen of beter gezegd een bevestigingssysteem te vinden dat vertrouwen geeft in het op z'n plek houden van het gewenste gevaarte. Het ding komt tegen het schuine dak en moet niet alsnog loodrecht komen te hangen maar plat tegen de schuine wand aan worden bevestigd. En dat is niet de normale gang van zaken. Meestal hangt het ding aan een rechtopstaande muur en wil men het iets kunnen laten kiepen. Dat is een heel ander verhaal.

 Punt is de verplaatsing van het zwaartepunt. Ligt dat bij de normale bevestiging parallel aan de bevestigingsmuur en gaat loodrecht naar beneden en verdeelt het gewicht netjes over alle bevestigingspunten, maakt het bij de schuine wand een hoek met de wand waardoor veel meer gewicht aan ieder bevestigingspunt apart komt te hangen, zowel bij de schroeven waarmee het hanggeraamte in de muur zit als op de in haakplekken, waar het op de Tv geschroefde deel van het ophanggeraamte inhaakt op het muurdeel.

 Interessant, niet? Je zult zo'n ding op je kop krijgen of, wat voor de hand liggender is, een ochtend of avond op de grond terug vinden in gruzelemeneten. Daar zijn die krengen toch een beetje te prijzig voor. Ze hebben helaas geen standaard zwarte rand. In dat geval kon je gewoon botweg een viertal U-ijzers op de balken schroeven en de Tv er achter schuiven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten