zondag 22 december 2019

Steuntje

 Zondag. De honden vanochtend teveel vrijheid gegund en daar maken ze nog steeds dankbaar gebruik van. Enkel Rosa was haar vrijheid na anderhalf uur blijkbaar zat en vertoonde zich op de binnenplaats. Verder geen verkeerde dag, Voor het eerst in weken geen nachtvorst, dus kilo's blubber aan mijn laarzen en op de sokken de binnenplaats overgestoken naar de tuinkamer voor mijn huisslippers. Die mogen de volgende keer wel mee naar buiten. Waar je niet allemaal aan moet denken!

 (Op)ruimdag. Doorbijtdag. Doedag. Kerst-klaar-maak dag. Maak-er-iets-moois-van dag. Je moet het wel aan jezelf weten te verkopen anders gaat het zeker niet lukken. De afhaakkans tussen 12 en 17 uur ligt sowieso in eerste instantie dichter bij de 12 dan bij de 17 uur. Dus prioriteren. De tafel moet leeg, dat is nummer één op het lijstje. Vervolgens moet de wasmachine-inhoud verwisseld. De rest is vanaf dat moment mooi meegenomen maar verder onbelangrijk.

 Je zou een partijtje reserve-flows op de plank moeten hebben liggen en die bij behoefte kunnen inzetten als een soort joker in een kaartspel. En indien verbruikt moet je ze ook weer kunnen verdienen met gelukte klussen of een x-aantal doorzetdagen zonder verdere relevantie. Maximaal drie op de plank om niet het gevoel te krijgen, dat je er altijd wel op kunt terugvallen. En natuurlijk met de noodzaak van een serieuze inzet om ze te vergaren. Niet met twee vingers in de neus en de andere hand op de rug gebonden. Dan is de waardering voor het verkrijgen ver te zoeken. Maar helaas, dus gewoon op eigen kracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten