vrijdag 27 december 2019

Schandalig!

 Iedere keer weer van alles en iedereen, die iets verkeerds doet, een slachtoffer maken. Ik zou wel eens uitgezocht willen zien hoeveel mensen met eenzelfde achtergrond zich niet 'gedwongen' hebben gevoeld tot maatschappelijk minder acceptabele keuzes. Dat slachtofferschap is een soort vrijbrief geworden waar veel te vaak mee wordt gewapperd. Dat nu een hoop mensen vallen, verontwaardigd zijn over het feit, dat een IS-bruid alle ruimte heeft gekregen, daar zelfs door de interviewster toe wordt aangemoedigd, om over haar beroerde jeugd leeg te lopen, daar kan ik wel begrip voor op brengen. En dat nog op Kerstavond ook.

 Het gaat niet ALLEEN om wat allemaal mis is gelopen in je jeugd. Het gaat ook en vooral (!) om wat je er mee doet of gedaan hebt. Je aansluiten bij IS als kalifaatbruid, is nou niet bepaald een logisch gevolg uit n'ímporte welke beroerde jeugd. In feite is het een slag in het gezicht van al die mensen met een beroerde(re) jeugd, die hard gewerkt hebben om er een betere en als het ff kon goede draai aan te geven.

 Bovendien heeft het mens al de aandacht via een boek gehad en naar het schijnt ook al of binnenkort via film. Het is de zoveelste poging om de publieke opinie in de richting van terugkeer van al die IS-gekken en gekkies te kneden. Kijk hen toch eens slachtoffer zijn. Steekt schril af tegen de toch magere berichtgeving over wat zich in dat zg Kalifaat en de door en tegen hen gevoerde oorlog heeft afgespeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten