dinsdag 17 december 2019

Doorgezet

 En er is gehakt!! Het einde van de bijna twee jaar oude gestapelde rijen komt in zicht. Nog 2-3 middagen als vandaag en over de rest van dit voorjaar kan een groot zeil getrokken. De aanloop ging met tegenzin. Het opstarten met moeite. Maar, zoals altijd weer, eenmaal bezig rolt de bal lekker door. Scheelt, dat meestal maar één slag nodig is, gezien de doorsnede van de gezaagde blokken. Maar ook de duidelijk dikkere en dan vaak ook robuustere stukken gingen na meerdere aanzetten in de gewenste delen. Dat stimuleeert. Was het niet al aan het schemeren geweest bij de vierde kruiwagen, dan was er ongetwijfeld nog een wagen meer klein geslagen.

 Ik wil meer daar buiten, waar ik sta te hakken, dus dat hout moet verwerkt. Verlies weer veel tijd deze week en om nou met de Kerst in de tuin te staan ploeteren, is ook weer zo wat. Maar het weer werkt ogenschijnlijk mee en gaat het me deze mnd niet onmogelijk maken om het gewenste voor elkaar te krijgen. Ik kan hooguit niet al te vroeg in de ochtend aan de slag, omdat wat ik verplaatsen wil dan gewoon aan elkaar gevroren zal zijn.

 Ik zit voor de twee keer zo dichtbij, wat ik me bedacht had, dat je het gerust lullig kunt noemen, als er alsnog weer wat tussen komt. Als die rechterkant van hout, pallets èn zeil is ontdaan, kan ik met een gerust hart aan mijn winterslaap beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten