dinsdag 31 december 2019

Kerntaak

 Het oliebollendeeg staat te rijzen Ik ben benieuwd. Werkje van niks. Dat in tegenstelling tot het schoonmaken van de frituurpan. Man, man, man. Wat kunnen mensen dingen vuil maken en ze desondanks blijven gebruiken. Wat uit de olie komt heeft natuurlijk minimaal 160º voor z'n kiezen gehad maar voor de pan zelf kon je toch beter een tang gebruiken. Het is nog niet, zoals het ding zou zijn geweest, als het deel van mijn keuken zou hebben uitgemaakt, maar de tang kan achterwege blijven.

 De rest gaat vandaag à la minuut, al zal niet alle voorbereiding in 60 seconden lukken. Het zou mooi zijn, als ik de Kerstvulling van de koelkast(en) weet weg te werken. De inkopen zijn best strak gebeurd, maar uiteindelijk ben je altijd weer meer van plan dan in werkelijkheid uitvoerbaar blijkt of wat je nodig hebt, lijkt zo weinig, dat je maar wat meer meeneemt voor de zekerheid. Scheelt in dit geval mooi een twee ronde over hoofden lopen in de supermarkt.

 Moet straks niet vergeten om in de kelder te kijken of die vermeende fles Champagne ook werkelijk nog aanwezig is. Ik vergis me niet snel in dat soort zaken, maar het gebruik van de kelder wordt steeds sporadischer en mijn geheugen er niet beter op. Nog 8 uur en 11 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten