dinsdag 31 december 2019

Kul

 Installeren is een kunst, die Samsung je graag uit handen neemt. Ze willen je enkel een plezier doen. Maar, dan moet je wel ff een app downloaden op je smartfoon. Ben ik het nou alleen, die dan nattigheid voelt?? Wat moet ik met een app op mijn telefoon om de Tv-instellingen te regelen. Klinkt me meer dan dubbelop in mijn oren.

 Na een paar seconden (de smiechten) verscheen ook een mogelijkheid in beeld om het met de afstandbediening te doen. Lijkt me een stuk voor de hand liggender.

 Taal.
 Soit.
 Land.
 Niet ter zake doende.
 Of ik ff alle apparaten wilde aansluiten, dan zouden zij die direct meenemen in de instellingen.
 Nee?? Werkelijk geen apparaten?
 Blu-ray speler aangesloten, maar wordt niet herkent
 Draadloos netwerk? En direct met het Telecom modem komen aanzetten.
 Nee!! Niks geen netwerk. Maar die keuzemogelijkheid kennen ze niet.
 Na wat gedruk op de knoppen verschijnt de mogelijkheid 'Overslaan'. Oké.
 Tv?
 Nee!! En nog eens nee, tenminste nog niet.
 Weer een keuze die ze niet kennen.

  De Blu-ray speler kent de Tv wel, dus de instellingen verder maar ff gelaten tot waar ik ben gekomen. D'r zit een bijna 2 cm dik boekwerk bij de Tv. De gebruiksaanwijzing. Mag hopen dat die omvang veroorzaakt wordt door het scala aan talen, waarin ze de aanwijzingen geven, anders vrees ik dat het negeren wordt zolang het werkt.

 Maar wat een achterbaks gedoe om je in hun systemen te krijgen. Eerst de App, vervolgens de netwerkaansluiting, dan het internet en tenslotte de Tv-provider. Wat gaat het gvd Samsung aan wat ik met en/of op mijn telefoon, netwerk, internet of kabel doe. Bijwerken van hun programmatuur, mocht zoiets al nodig zijn, gaat nog een dingetje worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten