zaterdag 12 oktober 2019

Weekeinde

 Zaterdag. Weekend. Geldt ook voor de actualiteit op een typhoon of aardbeving na. Typisch toch. Ook de groten der aarde liggen op zaterdagochtend langer in hun bed. Trump druk met de afstandsbediening van z'n Tv, Xi Jinping met een kopje thee stel ik me zo voor en Poetin natuurlijk met een wodka-ontbijt. Veel worst, brood, pepers en eieren. En Markie? Ook thee, denk ik, zo'n slap bakkie van Pickwick met een cracker. Als die lui dat nou eens een paar weken volhouden. Zou de wereld er dan op vooruitgaan of hebben we die types uiteindelijk toch nodig??

 Erdogan loopt, vrees ik, al uren stampvoetend door zijn 1000-kamer optrekje in zichzelf fulminerend, dat hij de wereld wel een zal laten zien wie de baas. Merkel heeft buikpijn en zichzelf op een bier getrakteerd. Boris is de thee alleen gepasseerd en vermaakt zich met een gin-tonic en zijn knuffels. Missen we nog iemand van recente betekenis? Juncker? Die is als altijd 's morgens gewoon nog laveloos. Z'n bloody-Mary met niet teveel tomatensap en een stevige scheut tabasco staat al op hem te wachten.

 O ja, wacht, we hebben le petit prince nog. Die ligt met z'n duim in de mond en het hoofd op schoot van z'n surrogaat mama ongetwijfeld naar telekids te kijken. De mensheid... Belachelijker kun je het nauwelijks krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten