zondag 13 oktober 2019

Schreeuwlelijkers

  ER ... ik raak de draad kwijt. Heeft de napuberende jeugd weer een gemeenschappelijk punt van ergernis gevonden? Extinction Rebellion. Waar moet ik het mee vergelijken? Provo's? Hippie's? Punkers? Het merendeel van die lui is 'netjes' in pak terecht gekomen op plekken, die ze vooraf verafschuwden. Zou het deze keer anders zijn? Ik geloof er niks van.

 Er is weer een condensatiekern gevonden en iedereen, die nog geen gelegenheid gehad heeft om zich een compleet beeld van de wereld te vormen, stort zich er blindelings op. Incl. alle verder niet ter zake doende creatief bedoelde uitingen, protesten en domme dwarsliggerij. En dan dat fanatisme .... Het zal de jeugd wel eigen zijn. Gelukkig heb ik daar nooit last van gehad.

 Mij schiet het beeld van de Rattenvanger van Hamelen door mijn hoofd. Domme kuikens hollen achter een prettig klinkende melodie aan. Nog geen neiging tot zelfdenkzaamheid, moeite om verder te komen dan de schakering zwart-wit en vooral bezig met het samen gelijk hebben.

 Ik ga er geen nacht slechter om slapen. Op het klimaat heeft de mens misschien invloed. Op het keren daarvan kun je dat gerust vergeten. Bovendien zijn het bewegingen, die al langer dan mensentijden op- en neergaan. Don't try to beat it, be clever, join it!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten