maandag 28 oktober 2019

RDR_2

 Met het oog op een mogelijke aanschaf me de afgelopen dagen over RDR_2 gebogen. Het spel wordt over de hele linie en door iedereen, die er beroepsmatig wat over te zeggen heeft, de hemel ingeprezen. Tot voor kort was me er verder in verdiepen niet interessant, omdat het spel geen Pc-versie kende. Die versie komt er inmiddels wel aan. En om niet weer met een dure miskoop te zitten, maar ietsje verder gekeken dan de lovende kritieken.

 Itt andere spelen zijn er niet zoveel egotrippers die hun spelactiviteit hebben opgenomen en op YouTube hebben gegooid. Ligt misschien aan de aard van het spel of gewoon aan het feit dat het geen Pc-spel was. Maar er zijn er een paar. Eentje daarvan laat een hoop zoekend gehans zien, waar ik weinig mee opschiet en in de andere opname is de hoofdpersoon alleen maar bezig met mensen neerknallen en dat schijnbaar zonder speciale reden.

 Is een beetje hypocriet want in Dishonored_2 rijg je ook de ene na de ander aan je sabel, maar daar doe je het met een nobel doel en kun je het trouwens ook zoveel mogelijk voorkomen, mocht je dat willen. In RDR_2 ben je gewoon een boef en kopgeldjager en sta je dus aan de andere kant van de gerechtigheid. Dat maakt me aan het twijfelen met het al eerder genoemde realisme van dingen als haren knippen, scheren, kleren verwisselen, paard borstelen etc. Waarom zou je een spel willen spelen met de sleur van alle dag erin?

 Lees je dan weer de kritieken dan kom je alleen lovende woorden tegen. Grafisch maar ook qua verhaal, want een verhaallijn schijnt er toch in te zitten en zelfs sterk te zijn. Dan twijfel ik weer de andere kant op. Gelukkig heb ik nog ff.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten