donderdag 24 oktober 2019

Speeltuin

 Kalme dagen. Saaiheid van het gewenste niveau? Natuurlijk niet. Dat is of te weinig of teveel. Het perfect moment is als het dooie punt van een slinger. Voorbij voordat je het weet. Maar ik kan het geslinger verder aardig hebben. De tuin vordert ondertussen gestaag. Na het tweede veldje net geen champagne opengetrokken, maar ook niet dat benepene van gisteren. Bij gebrek aan Duvel het bij een Grolsch gehouden.

 Tijdens mijn bezig zijn Mopke in de tuin gelaten. Al een keer eerder geprobeerd en toen tevreden mogen constateren, dat zij niet direct een sprint naar de heuveltoppen trekt en de rest van de middag is verdwenen. Trouw als ze steeds achter de tralies van de poort zit, die naar de tuin leidt, haar ook vandaag de ruimte geven. Wederom geen probleem. Ook niet met Sissi. Al zal Sissi het niet leuk gevonden hebben, dat Mopke haar muis inpikte. Weg amusement.

 Waar Sissi de arme beesten als speelgoed gebruikt, is Mopke meer van de kauwgum. In beide gevallen wordt het beestje niet gegeten, maar de overlevingskans bij de hond is verwaarloosbaar. Maar er lopen er genoeg rond, dus een paar minuten later heeft Sissi zich een ander speeltje geregeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten