dinsdag 15 oktober 2019

Oud zeer

 Loop je weer meer dan een uur te zoeken naar waar alle functies nu weer verstopt zijn. Zelfs een update-functie, waar je voorheen direct en ongevraagd mee geconfronteerd werd, moet je nu zoeken. Het slaat werkelijk nergens op. Programmahandelingen, die je hooguit eens per jaar hoeft te doen en dan alleen als je je laat opjagen door de makers. De arrogantie, ja het wordt een beetje afgezaagd, die van de manier afstraalt waarop verondersteld wordt, dat je alles kunt volgen en in eigen beheer kunt afhandelen. Een druk op de knop en alles is oké. Geen idee hoe lang het gaat duren. Geen idee hoeveel schijfruimte in beslag wordt genomen. Eigenlijk weet je gewoon geen ruk. Mooi niet, dus. En dan heb ik het nog niet over de ellende, die na afloop van de update boven water gaat komen. En dat is in deze geen mogelijkheid maar een feit.

 De grote programma's cq besturingssystemen verzinnen de ene na de andere zogenaamde verbetering en ik mag zien wat ik daarvan gebakken krijg. Dat is één kant van het verhaal. Aan de andere kant is er iemand als Mariana, die het vanzelfsprekend vindt, dat hier alles blijft draaien op foon, tablet en straks Tv maar zelf nauwelijks weet wat met een pictogram wordt bedoeld. Dit soort zaken kan niet anders, dan een hoop ellende opleveren als de digitale goden weer een keer bedenken, dat alles of tenminste een hoop anders moet ipv de bestaande zaken te consoliseren en voor mogelijk misbruiken te beschermen.

 Al het gedoe rondom wachtwoorden, ik heb me er al eens over opgewonden, is van hetzelfde laken een pak. Daar waar het misgaat zijn het steeds de overkoepelende programma's, die deuren open laten staan. Niet de individuele gebruiker met zijn password, dat net iets simpeler is dan "0nGG23nMkk0987mMmmjfttlpqq2324Po0"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten