zondag 27 oktober 2019

Registratie

 Hoedje schrikken van ETS2. Gewoon een simpel spel en toch. Mij was al eerder opgevallen, dat er een raar aantal speeluren bij ETS2 op Steam stond. Maar d'r verder niet bij stilgestaan met het idee, dat die uren ws het totaal was van al mijn activiteit op Steam. Dat bleek afgelopen week niet het geval te zijn. Steam telt uren per spel.

 Rara. Hoe kan dan het spel zelf bijna 500 uur speeltijd aangeven en Steam bijna het dubbele. Niet exact het dubbele, dus geen rare telfout. Ik heb er aardig wat uren aan besteed maar absoluut geen 1000. Het is moeilijk narekenen, omdat met diverse tijdschalewn wordt gewerkt. Negen uur slaap is een druk op de knop. Snelwegkilometers gaan tot 18x sneller dan de werkelijk. Stedelijke straten tot 4x en ook de provinciale wegen heb hun eigen tijdsdimensie. En om het makkelijk te maken slaap je niet per 24 uur maar om de 11 uur. Wat de dagen 4 uur korter maken.

 Na een hoop gepeins, deed ik gisteren iets uit gewoonte, waarvan ik ineens dacht; 'Hé, dat zou het verschil in uren kunnen verklaren.' Ik drukte het spel met Alt-Tab weg. Dan blijft het op de werkbalk onder in beeld (bij mij) staan èn de verbinding met Steam open. Schijnbaar telt Steam dit als speluren, al is het spel gepauzeerd. Een zucht van verlichting ontsnapte me. Stel dat ik echt zoveel uren gespeeld had... Dan was dat geen punt geweest, maar nu klopte het gewoon niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten