donderdag 10 oktober 2019

Bubbelvrees

 Een wat maffe dagbesteding en dat voor de tweede dag alweer. Maar een klein succes is geboekt. Een liter of drie van de most is lekker bezig. Een tweede starter lijkt stilgevallen. Ws te snel te grote stappen vooruit willen maken. Ik geeft 'm nog ff. En dan de vrg of die 6-7 ltr goed werkende most voldoende zijn om de rest in de grote fles tot gisting aan te zetten. Een starter leek me sowieso te weinig. Bij twee twijfel ik. Het idee om de boel alsnog dood te zien vallen, is verre van aantrekkelijk. Een derde starter maken kost weer een paar uur. Wik en weeg.

 Waar een mens mee bezig kan zijn en dat weer zo lekker dwars door alles heen wat de bedoeling was. Gisteren de tuin, vandaag de boodschappen. Het een na het andere blijft liggen, schuift vooruit. Alsof ik niet al voldoende voor mij uit heb te schuiven. Maar ja, wat heb je aan 25 ltr ongefermenteerd druivensap? Dat krijg je niet met goed fatsoen weggedronken. Bovendien mierzoet. En je zult zien, als je het drinkt, blijkt het ineens wel te kunnen gisten. Een hoop gedoe in je ingewanden.

 Na twee dagen is het wel aan de tijd om een punt achter dat reanimeren van de witte wijn te kunnen zetten. D'r is meer wijn die mijn aandacht behoeft en zelfs nog druiven die verwerkt moeten worden. Kom op sap, doe waar je voor geperst bent!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten