zaterdag 26 oktober 2019

Verouderd?

 Zaterdag. 16:00 uur. Borreltijd. Noodzakelijke prettigheden van het weekeinde zijn gedaan. De remmen mogen los. Zou ik het nog steeds doen als ik in Utrecht zou wonen? Zo'n dinosaurus tussen de zoogdieren? Is natuurlijk moeilijk te zeggen. Misschien de plek verlegd van De Zaak naar een andere tent. Misschien ook niet. Het belangrijkste was altijd gewoon kijken naar wat om me heen gebeurde. Dat er vaak bekenden waren of kwamen was bijzaak. Praten is niet mijn hobby. Zeker niet als ik tegen het volume van de geluidsinstallatie op moet boksen. Er van uitgaand, dat ik degene die mij iets vroeg verstaan heb.

 Nee, gewoon, voor mij gewoon aan de bar zitten, de mensen achter de bar bezig zien en de mensen aan mijn kant van de bar domweg bekijken zonder dat ze zich bekeken voelen. Een dierentuin is er niks bij. Na jaren van steeds meer vrijwillige verminking met ringen en andere piercings is het nu mn tattoo's heb ik het idee en straks zijn het weer allemaal tutjes en knaapjes. Wacht maar af.

 Ik heb vast nog niet alles voorbij zien komen, maar wel een hoop. Heb nooit ergens deel van uitgemaakt en dat bevalt me na al die jaren, maak er decennia van, nog steeds uitstekend. Commentaar vanaf de zijlijn uitwisselen met mezelf. Statler & Waldorf in één. Kan het beter?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten