donderdag 24 oktober 2019

Digitaal

 Ha, mezelf op een nw spel getrakteerd. Als je jezelf niet streelt, ben je van anderen afhankelijk. Ding lag er al meer dan een jaar. Na de teleurstelling van Overwatch (Multiplayer!!), het oplossen van Portal 2, de lol van Dishonored_2 en het Europese wegennet in ETS2 was ik toe aan iets anders. Ori. Ori en het blinde woud of bos. Weet niet hoe je 'forest' het best vertaalt.

 Had me een spel voorgesteld à la Dishonored_2 maar meer sprookjesachtig. Een beetje rondlopen, een hoop zoeken, af en toe wat doen om vooruitgang te boeken, etc. Nou, dat sprookjesachtige klopt wel. De rest is maar net hoe je het wilt zien.

 De eerste indruk is zeker niet verkeerd. Maar er zijn van die momenten, waarop een virtuositeit van je verlangd wordt in het toetsengebruik, dat ik denk 'Had dat niet anders gekund?'. Natuurlijk had dat anders gekund, maar het spel heeft simpelweg de nodige arcade elementen. Springen, klimmen, dat soort dingen. Ik vond dat bij de Lemmings net acceptabel. Miste de een, ging de ander verder. Hier weet je gewoon 'Opslaan voordat je aan de horde begint' èn vooral 'Weer opslaan, als je de horde hebt genomen'.

 Ik ga het nog wel even proberen. De uitdaging is er zeker en het spel leuk, maar ik denk dat ik ergens de komende tijd voor de Witcher ga of misschien zelfs voor Red dead redemption. Open wereld, beetje klooien en dan zien wat voor rare limieten in het spel ingebouwd zijn. Bij RDR_2 moet je je bijvoorbeeld op gezette tijden wassen, scheren en verkleden. Altijd al met barbies willen spelen ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten