zondag 27 oktober 2019

Routineus

 Was ik nou te laat vanochtend of netjes op tijd? Laat ik het erop houden, dat ik me naadloos aan de wintertijd cq de normale tijd heb aangepast. Ook de honden hebben geen kik gegeven. Da's prettig opstaan. Dat opstaan is sowieso al weken tamelijk aangenaam.

 Vanaf het moment dat ik de ogen opsla t/m het aanzwengelen van de Pc geen verkeerde handeling, geen misgreep, geen obstakels, geen niks wat de ochtendroutine verstoort. Niet als een zombie of in het beste geval een robot. Nee, als mezelf in alle rust doen wat gedaan moet worden. Opstaan, badkamer, aankleden, slaapkamer uit richting keuken, jas meenemen onderweg, een hoestbonbon pakken, deur uit, tuinkamer in, voerbakken vullen, tegelkachel opstoken, honden hun tuigen om doeen, lijnen pakken, naar de poort lopen, honden aanlijnen en tot rust manen, poort uit de tuin in, een aangelijnd of vrij rondje, terug de binnenplaats op, poort sluiten, honden 'aftuigen', tuigen en lijnen in de tuinkamer leggen, naar de keuken, citroen persen, koffiemachine aanzetten, melkcontainer bijvullen, pillen slikken, koffie maken, naar de Pc en de actualiteit binnen laten.

 Je zou er bijna moe van worden, als je het zo op een rijtje ziet staan. Het tegendeel is het geval. Hoe vloeider de afhandeling, hoe meer energie er overblijft voor de verdere invulling van de dag.

 Update: .... en dan gaat Mariana de deur uit en geeft Prada de gelegenheid om weg te glippen .... Goeie morgen, shit, gvd, grrrrrrrrrrr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten