zaterdag 26 oktober 2019

Voorbeeldig?

  Morgen weer voor ff een stuk lichter in de ochtend. Eerder met de honden aan de wandel. Langere ochtend. Meer bloggen? Denk niet, dat bloggen zoveel met de hoeveelheid licht of de lengte van de ochtend te maken heeft. Dan moet er toch eerst meer zijn om mee en vooral over bezig te zijn. Moest daar vanochtend aan denken toen ik ergens las dat Youp van 't hek op zijn hoogtepunt wil stoppen. Vroeg me direct af, of hij dan al niet een tijdje over zijn datum heen is. Maar hij houdt z'n zeventigste voor zijn hoogtepunt, want dan denkt hij te stoppen.

 In 2020 doet hij blijkbaar de oudejaarsconference. Niet dit jaar. Dat had hem wel wat geleken met al die boerenprotesten en het verhaal van mensen die jaren afgesloten van hun direct omgeving in een kelder hebben geleefd. Maar hij had goede hoop, dat er in 2020 ook vanalles gaat gebeuren. Je zult er maar van afhankelijk zijn. Is het bijna november en niet alleen Nederland maar de hele wereld heeft zich voorbeeldig gedragen. Niemand naast de pot gepiest. Geen onverwachtse wendingen. Geen zinloze nwe produkten in de markt gezet. Gewoon braaf, netjes, volgens de regeltjes en lief met elkaar. Kleine kans natuurlijk.

 Toch lijkt mijn leven voor het moment in zo'n rustig vaarwater te verkeren, dat ik het bijna begin te wantrouwen. Zoals op andere, veel kortere rustmomenten zwermen mijn gedachten uit naar andere tijden en andere plekken. Vaak Frankrijk. Heeft schijnbaar toch een hoop goeds in mijn herinneringen opgeslagen, ondanks de lullige manier waarop de periode is afgesloten. Maar ook vakanties en de tijd in Utrecht, waarbij de beelden mn het centrum, de drukte, het uitgaan en de terrassen beslaan. Wat dat betreft is Parijs een stille afwezige.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten