dinsdag 29 oktober 2019

Spelbegin

 Gisteravond direct de daad bij het woord gevoegd en een nw spel geïnstalleerd. Weer zo eentje wat al een jaar hier naast mij en de Pc ligt (en er ligt nog meer!). Witcher_3. Open wereld. Een beetje paardrijden en monsters verslaan en dat natuurlijk weer in het kader van een verhaal, dat haast vanzelfsprekend weer vorm heeft gekregen in een zoektocht. Er wordt wat afgezocht in computerspellen.

 Eerst moet je je de basale handelingen eigen maken. In dit geval zwaardvechten. Zien onder welke toetsen welke acties zitten gestopt. Een beetje van het verhaal begrijpen en uitvinden waar de verdere rest zit, waar je al spelende mee te maken zult krijgen. Dingen als krachten, vaardigheden, verzamelde voorwerpen, landkaart etc. In dit geval moet je ook planten en andere spul verzamelen, omdat je daar vanalles mee kunt maken, wat je dan weer kunt gebruiken.

 Met het installeren, per uitzondering zat deze geheel op 6 Cd's ipv een installatieschijfje en een inlogcode bij bijv. Steam, en een eerste kennismaking ben je al uren verder, voordat je aan het feitelijke spel kunt beginnen. In dit geval ging dat zo vloeiend, dat ik nvvt het idee had, dat ik dingen had overgeslagen. Opnw beginnen kan in dit stadium geen kwaad. Als je je al langs een hele trits monsters heb heen gevochten wordt het een ander verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten