vrijdag 28 december 2018

Zwartkijker

 De levend have in z'n geheel levend aantroffen èn achter de poort dan wel de nwe afsluitingen. De oppasser heeft goed werk verricht itt mijn persoontje, die binnen een paar minuten net iets te slordig was, waardoor Prada 'm wist te piepen. Lekker ff de benen strekken, zal ze gedacht hebben. Die zien we niet voor morgenochtend terug. Maar dat komt wel goed.

 Gaande het vorderen van de terugweg steeds grotere vrezen doorleeft over wat ik thuis zou gaan aantreffen. Dode kat? Overreden hond of honden? Verscheurde teckel? Valt me nog mee, dat ik daar eerder nauwelijks mee bezig ben geweest. En was er iets misgelopen, had ik daar verder weinig aan kunnen doen. Niet vanuit Praag, maar ook niet terug rijdend van Sibiu naar huis.

 Dat het goed gegaan is, geeft wat meer vertrouwen naar de toekomst toe. We kunnen ze nu bijv. gewoon een keer een nacht alleen laten en ergens anders de nacht doorbrengen. Stappen in Sibiu, Brasov of Cluj bijvoorbeeld. Het hoeven niet altijd weken te zijn, die we weg zijn. Hoewel het wel kriebelt om weereens 4 of 5 weken er op uit te trekken, maar dat moet dan weer helemaal anders geregeld worden. Dan moet iemand ter plekke zijn en niet alleen langskomen om te voeren. Ook hier dus weer een stap vooruit gemaakt. Prettig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten