maandag 31 december 2018

Blind

 Keuken aan de kant. Het koken op de rit en nog ff tijd voor een zijstraatje. Gisteren bij Mariana's vriendin een klein katje terug gezien. Een mnd of 2, misschien drie geleden was het verschil tussen hem en de rest van het nest schokkender dan het nu was, maar klein was het katje nog steeds, ook met vier mndn. En niet alleen klein maar ook blind of bijna blind. Twee leeg ogende oogholtes, een hoop geëtter, 4 mndn en nog nooit er mee naar de dierenarts geweest. Dit is Roemeense dierenliefde ten voeten uit. Het hele nest heeft oogproblemen maar niet zo extreem als het kleintje. Ze benoemen het  zelf als een genetisch probleem, maar aan inteelt, nee, daar kan het niet aan liggen. Ooo??

 Het is absoluut geen hardvochtig mens, eigen geld heeft ze sinds een jaar of wat ook tot haar beschikking, maar het geld aan een dier spenderen, dat is geen vanzelfsprekendheid. Of het katje een paar mndn op de een of andere manier geholpen had kunnen worden, weet ik niet. Maar als je daar mndn mee wacht, wordt de kans, dat iets gedaan kan worden zeker niet groter.

 Een paar mndn geleden had ik het beestje al mee willen nemen en nu was daar weer die neiging. Ook blind kan de kater best een goed leven hebben, maar het bindt je wel nog meer aan huis dan zeven honden en 2 katten al doen. Dus mezelf maar streng toegesproken en het beestje sterkte gewenst. Naar het schijnt gaan ze deze week met hem naar de dierenarts. Ben benieuwd wat dat oplevert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten