zondag 9 december 2018

Tumulteus

 Valse start vanochtend. Te laat op en bij het betreden van de dorpsstraat een hoop niet-standaard activiteit aan de gang. Een van de vele mobiele verkopers van mn groente en fruit stond een klein eind van de poort zijn spullen te verkopen. Dorpelingen in de benen, mn vrouwen, maar er liepen ook een paar honden rond. Alles bij elkaar een beetje teveel van het goede. Mn Rosa weet dan niet waar ze zich het eerst tegen aan moet bemoeien. Blaffen, trekken, rukken, piepen. Kortom feest. Niet het kalme ontwaken op een verder niet onaardige zondagochtend.

 Een eind onder de heuveltop, de honden waren uitgewaaierd in verschillende richtingen, schoot Mopke bergop en was een hoop geblaf het gevolg. Direct komen de andere honden van alle kanten aangespurt, alvast blaffend om duidelijk te maken, dat ze er aan komen om te helpen. Denk ik dan. Een viertal honden horende bij een van de twee mogelijke schaapskuddes op dit deel van de heuvels, hadden gedacht met Mopke een makkie te hebben. Behalve dat dat dametje knap fel kan zijn, doken dus nog vier andere honden op en bliezen de schaapshonden de aftocht.

 Itt anders liep ik dit keer rustig verder omhoog en in de richting van de schaapshonden. Tijd dat die door krijgen dat ze beter afstand kunnen houden. Mijn meute kwam natuurlijk mee en zo voorkomen, dat de andere honden achter ons aankwamen en definitief richting de schapen vertrokken. Vervolgens de andere kant opgelopen, waar de honden ineens weer weg waren. Die ruimte heb ik ze gegund, inmiddels vrij zeker zijnde van het feit, dat ze terug naar mij komen. Vervolgens op naar de koffie, een jaardienst, de was en iets cultureels van/voor Mariana, wat ik, denk ik, mooi aan me voorbij laat gaan. Vorige jaar al gezien. Herhaling is niet echt aan mij besteed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten