zondag 30 december 2018

Potentieus

 D'r gaat hier iemand om een teleurstelling vragen. Hoe je het bedacht krijgt, mag Joost weten, maar de priester hier in Coves is het gelukt. Ik bedoel, het gaat hem lukken, want zijn spetterende idee moet nog ten uitvoer worden gebracht.

 Een nachtmis met O&N. Een idee uit duizenden. Wil je iets aan de leegloop van de kerk doen, moet je de mensen naar de kerk proberen te halen op een moment, waarop ze normaal gesproken in familiekring het oude jaar wegdrinken en op het nwe jaar klinken. Kan hij wel zijn normaal drie uur durende mis om 22:00 beginnen en om 00:00 onderbreken voor een glas champagne om vervolgens verder te gaan met het laatste uur. Iets zegt me, dat weinig dorpelingen de behoefte gaan voelen om op de overgang van het jaar in de kerk te zitten.

 Een onzaliger idee zou ik niet zo uit mijn mouw weten te schudden. Dat de mis op nieuwjaarsdag om 08:00 's ochtends zelden goed bezocht wordt, daar kan ik me een hoop bij voorstellen, maar dit is echt geen oplossing voor die magere nieuwjaarsopkomst. Dit getuigt van een overmatige naïviteit. Een in principe prijzenswaardige eigenschap maar praktisch erg onhandig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten