maandag 31 december 2018

Videozooi

 De afgelopen dagen een paar maal wat langer voor de Pc blijven hangen dan normaal. Niet zozeer de kleine uurtjes in, maar gewoon in het verloop van de avond. Dumpert heeft een alternatieve Top-2000 bedacht met video's, die ooit op Dumpert zijn verschenen. Een top-2000 met ietsje meer dan 1300 items. Tja, en die allemaal kijken? Is geen beginnen aan.

 Ik heb er zo af en toe een blik op geworpen. Het is een aparte wereld. Sowieso al dat gefotografeer met de telefoon. Maar alles wordt ook nog 'ns op video vastgelegd. Oké, vast niet alles, maar heel veel en mn dommigheden. Zelden toevallig, meestal geregiseerd met de bedoeling van een andere afloop. Het simpelst zijn de blunders, maar volgens mij wordt soms ook eindeloos gewacht op dat ene bedoelde moment. Video schijnt normaal te zijn.

 Soms hartelijk gelachen, soms pijnlijk geschokt, plaatsvervangend schamend, soms leuk, soms bijzonder, vaak volkomen oninteressant. Net als bij het nieuws ligt de nadruk op de missers, de rampen, het eindeloos lijkende geblunder van de dierssort mens. Ongetwijfeld zal er soms een dodelijk afloop zijn geweest of  het leven verder voortgezet zijn in een rolstoel. De dierenfilmpjes zijn daarbij vergeleken een verademing, als het niet direct een paard is dat een kip doodtrapt. Veel van de filmpjes waren me bekend. Dat is een slecht teken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten