donderdag 27 december 2018

Opklaren

 Mariana vandaag helemaal in de wolken. Tegen de verwachtingen in de winkel terug gevonden waar ze haar jurken heeft gekocht. D'r was nog iets met een jas, die ze wel en ook weer niet en eigenlijk toch wel weer graag had gehad. De winkel, niet dezelfde als die van de jurken maar een collega-filiaal, was open, er stond een stel ergens op te wachten zonder dat het duidelijk was waarop en in het pashok werd druk van kleding gewisseld, prachtig zichtbaar in een soort Japans schaduw-schouwspel. Zou men zich dat realiseren??

 De verkoopster was redelijk op leeftijd en druk bezig geen van de aanwezigen aandacht te schenken. Ze was met in- dan wel uitpakken bezig en reageerde bijna geïrriteerd op Mariana's vrg naar de jas. Duidelijk het Engels niet machtig en van de betreffende jas bleek maar één exemplaar aanwezig en die zat om een pop in de étalage.... Als een soort afschrikking liet ze ff weten wat het ding moest kosten. Bedragen in Tsjechische Kronen gaan snel met veel nullen gepaard. Klinkt indrukwekkend maar verder niet abnormaal. Dus, geen probleem. Met veel gezucht werd de maat gecontroleerd, die helaas voor haar bleek te kloppen. Nog meer gezucht bij het demonteren van de pop om het ding van de jas te ontdoen. 

 Pas Mariana's enthousiasme, toen ze de jas aantrok, wist het mens iets van sympathiek gedrag te ontlokken. Toen Mariana ook nog iets met een hoedje wilde ontdooide de dame eindelijk compleet. Natuurlijk wilde Mariana de jas aanhouden en het exemplaar, dat ze aan had, in de draagzak zien verdwijnen. Maar dat was inmiddels allemaal geen probleem meer. Maandagochtendhumer op donderdag want te oud voor hormonale uitvluchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten