vrijdag 14 december 2018

Voorbereidingen

 Dat met die kerstboom is vanochtend gelukt. De stam zat zo vol knoesten, dat zagen niet wilde, ook niet met de speciaal voor vers hout bedoelde versie. Dus maar botweg gehakt. Dat werkte uitstekend. Ingeklemd en naar binnen gezet. Waarna Mariana zich vanavond op het decoreren heeft gestort. Een serieuze bezigheid, die ook na meerdere uren nog niet aan z'n eind is gekomen. Het is wederom een zorgvuldig bijeengeraapte allegaartje. Alles door elkaar en 'Overdaad schaadt' zit niet in Mariana's woordenboek.

 Het is als met een kamer volgestouwd met de meest uiteenlopende spullen, een mix van meerdere uitdragerijen, regalen met stoffige boeken, kapstokken met jassen en hoeden, lege vogelkooien, poppen, opgezette dieren, klokken, etc. Geen plek onbenut gelaten en als je het ziet, kun je het een zekere charme niet ontzeggen. Je zou er zelf nooit voor kiezen, maar als anderen het doen is het een ander verhaal. Morgen de finishing touch. Dat komt wel goed.

 Dat geldt niet voor alles. Het afsluiten van de binnenplaats begint te dringen. Het is geen hopen meer òf ik morgen in de benen kan. Het is simpelweg doen, maakt niet uit hoe. Ws valt het mee. Eenmaal in beweging is het best te doen. Enkel bukken en weer omhoog komen moet met enig gevoel voor tactiek. Een verkeerde beweging zit in een klein hoekje en dan kan ik het ws helemaal vergeten. Dat is dus te voorkomen. En de kou natuurlijk. Veel aan de aannemer denken houdt me wel warm, denk ik zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten