donderdag 20 december 2018

Halfzacht

 "De beste manier om energie te besparen? Niet een warmtepomp, maar ‘hysterisch’ goed isoleren." De kop van een artikel in de VK van vandaag. Een kop die weer een keertje aantoont dat men, en dat mag heel algemeen worden gezien, er werkelijk geen ene ruk van snapt. Behalve dat je energietoeslagen en milieubelastingen noch met een warmtepomp noch met isoleren teniet kunt doen, betekent alle inspanning op die terreinen alleen, dat je straks met minder verbruik tegen hoge kosten zeer ws alsnog meer moet betalen.

 Wat denken de mensen waar over een paar jaar, als zg iedereen electrisch rondtuft de inkomenstenderving van de accijns op benzine en diesel vandaan moeten komen?? Wat te denken van een toeslag op de electriciteit voor het vervoer of een drastischere ingreep als kilometerheffing? De overheid is net als zijn burgers niet geïnteresseerd om een stapje terug te doen. Alleen meer, meer, meer geld telt.

Nonsens, dus. Als je zoden aan de dijk wilt zetten, moet de mobiliteit naar beneden, mn de luchtvaart. Als je minder stookkosten wilt hebben moet je kouder leven. De kamertemperatuur was ooit 18º. Wat is daar mis mee. En een paar graden lager kan ook zonder problemen. Ik kan uit ervaring bevestigen dat temperaturen in huis van 4º to 12º best te doen zijn. Trui extra, een tweede paar sokken en in beweging blijven of anders in bed kruipen. Geen gezeur et voilà. Kost niks, levert enkel voordeel op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten