zondag 23 december 2018

Culinair

 Bedoeld op de tweede avond in Praag moest nu direct de eerste dag. Reservering stond en was herbevestigd. De tijd begon te dringen terwijl wij ons best deden om de weg naar het hotel terug te vinden. De aanloop naar wat een prachtige avond moet worden, is verkeerd als je moet stressen. Helaas konden we het niet helemaal vermijden en als klap op de vuurpijl moesten we weer terug over de verduvelde Karel's brug. We hoefden echter niet ieder geboden opening in het gedrang te benutten.

 Eenmaal binnen liet de tijd ons met rust en hebben we van de rust, service en het menu dégustation genoten. Tot aan het dessert staat alles me nog helder voor de geest. De mooi verzorgde en zeer smaakvollle gerechtjes met tongstrelende smaakcombinaties. De wijnen had wat minder wit gemogen, maar storen deed dat niet, dat is meer een kwestie van smaak.

 Na de mistige dampen van het voor-nagerecht is het dessert zelf een beetje in het niet verdwenen. Iets met chocola en ijs, maar ik durf daar mijn hand niet voor in het vuur te steken. Raar toch. De Grappa kwam pas daarna. Maar zeer de moeite waard dus, mocht je in Praag verzeild raken: Bellevue.

 Zonder zoeken en vrgn na afloop van de aangename avond de weg naar het hotel ingeslagen en de tweede nacht in het betaalde hotelbed kunnen verbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten