zondag 23 december 2018

Onbekend

 Het was tegen drieën, dat we eindelijk de stad in liepen. De receptionist van het hotel had een links/rechts-foutje gemaakt bij de uitleg van de route naar de Karels brug. Gelukkig zijn er zat andere bruggen om aan de overkant te komen. Vervolgens ff met de meute mee en we waren in no time op de grootste Kerstmarkt.

 Kerstmarkt is hier mn eten en drinken. De andere kraampjes vormen een soort opvulling, maar zijn niet zo overheersend aanwezig als bijv. in Wenen. Het begon al te schemeren toen we onze eerste warme wijn opslobberden. Markt verlaten, straatje links, straatje rechts, stuk rechtdoor, verkeerd oriëntatiepunt  nemen en voor je het weet sta je ergens en weet bij God niet, waar je bent.

 Het plattegrondje van het hotel was geen hulp. Nu ben ik inmiddels aardig kippig en nog steeds leesbrilloos maar straatnamen zoeken zonder index is altijd een ramp. En het ontbrekende daglicht was ook geen steun. Gelukkig praat je niet over kilometers, maar toch. De tijd zat ons op de hielen. Het bleef zoeken en moeilijk oriënteren en eenmaal op 'bekend' terrein loopt die toeristenmassa knap in de weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten