maandag 31 december 2018

Kneuteren

 Voor het eerst sinds 2014 een O&N in huiselijke sferen. Kortom koken en opruimen. De soep trekt al sinds gisteravond. Afwas staat nog in de weg. Had naar de Metro gewild, maar laat dat mooi zitten. Ham, spek, kip, soep, ijs, chocola, groenten, wijnen, brood, kaas, geestrijker vocht  ... alles vooralsnog in willekeurige volgorde maar in ruim voldoende mate aanwezig. Aan mij om daar orde in te scheppen. Misschien nog een blik in de Penny voor de laatste ingrediënten èn het uitgeven van de laatste tegoedbonnen voor 2018. Op de laatste dag! Misschien die voor 2019 wat eerder spenderen? We dwalen af.

 De tafel moet leeg om er de avond aan te kunnen genieten. Dat wordt nog een klus. Was bedoeld geweest om die klus voor het vertrek naar Praag te klaren, maar het schutting-gedoe heeft die tijd opgeëist. Maakt allemaal niet uit. Lekker een dagje coconen, zo werd dat een paar jaar geleden nog genoemd. Hoe heet dat tegenwoordig?

 Kachel oppoken, honden naar binnen. Het muziekje mist, dat is jammer, maar dat gaat komend jaar goed komen als eindelijk alle dozen zijn geleegd en ook de laatste zooi is geïnstalleerd. Ruimte, mn op de grond en na jaren eindelijk tijd voor de gedroomde stofzuigerrobot. Het ding zal de poetsmomenten niet overbodig maken, maar ons de tussenliggende dagen ergernissen besparen en sowieso ruimte geven voor extra werk. Tenminste, dat is nog steeds het idee. Weer in een zijstraat terecht gekomen. Ik ga maar gewoon beginnen met de eindejaarsslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten