zondag 9 december 2018

Politiek

 Zomaar een greep uit de reacties onder een GS artikel over het klimaatdebat. De wat meer houtsnijdende en/of rake reaguursels eruit proberen te pikken (subjectief dus!) en halverwege opgehouden met lezen van de reacties.

"Van het gas af.. een grote leugen: Ik ben zelf energie specialist: en kom ik bij belgische, duitse, spaanse netbeheerders. Ik heb ze gevraagd of zij ook een overheids beleid hebben , dat men van het gas af wil... nee, juist uitbreiden...!!! Wie is hier gek ?
 Ook slaan we helemaal door: dat warmtepomp verhaal met 30Keuro per woning: de eerste 12Keuro is voor isolatie.. die kan dus ook in gasgestookte huizen. Maar de overheid denkt binair: compleet van gas af, terwijl een reductie al een goed streven is.. Hetzelfde met elektrische auto's: Juist een plugin hybride is het beste voor milieu en geeft comfort: Benzine verbruik is enorm gedaald, kleine milieu belastende accu en je kunt toch zo naar zuid frankrijk rijden. Dus doe eerst maar eens de maatregelen die het meest effectief zijn , dan doorslaan voor de volle 100% gaan,
 Overigens ben ik van mening dat we idd een overbevolkingsprobleem hebben en niet een CO2, maar die discussie durft de politiek niet aan."

 "Als je toevallig geen mening hebt over bepaalde zaken, of het nu om het milieu of EU of wat dan ook gaat, en je wordt vervolgens geconfronteerd met deze lieden die hartstochtelijk een bepaalde visie aanhangen, dan weet je eigenlijk al genoeg en kun je met een gerust hart tegen zijn. Eigenlijk is er een nieuwe natuurwet ontstaan: de wet van etalagepop: Als Rutte ergens voor is, gaat dat lijnrecht tegen jouw belangen in en is de meest logische reactie tegenstand.
 Dit gewauwel over klimaat heeft niets met vervuiling te maken. Het is een manier van een criminele klasse om door middel van staatsdwang je een waterpomp aan te smeren (aandelen, iemand?) Net zo min als dat energiebesparing ooit ten goede kwam van de burger. Jaren '70: 'Verstandig met aardgas dus ook met warm water'. Posters van de aarde die opbrandt als een kaars. Reclame van Postbus 51 'wat is ie laag! Isolatie, meneertje!' De Nederlander werd helemaal gek gemaakt met energiebesparing. En dat lukte, er werd begin jaren '80 minder gas verbruikt. Zo weinig dat het kabinet Lubbers het een goed idee vond de gasprijs te koppelen aan die van huisbrandolie (minister Van Aardenne) in 1983, dat was immers duurder want werd niet zo veel gebruikt. Daar sta je dan, met je braaf volgen van overheidscampagnes. Mag je ineens meer gaan betalen voor minder."

 "Jes en Jetje zaniken over klimaat en ecologische voetstappen en halen nog een paar steden aan islam binnen. Ze zijn echt zo dom om te geloven dat overbevolking geen probleem is. Het enige dat ze kunnen verzinnen is de autochtone bevolking dwars zitten met import, magniet en kanniet maar betalen zul je."

 "Bij klimaatreligie horen klimaatpriesters en aflaten van gelovigen en ongelovigen. Het komt erop neer dat een grote groep mensen geld inlevert bij een kleine groep mensen, dat die kleine groep daar rijk van wordt, en de grote groep nog armer dan ze nu al zijn. Daar heurt natuurlijk een aanlulpraatje bij zodat de te plukken groep braaf inlevert, en de profiteurs er niet achteraan hoeven te rennen. Dan heb je ook meer tijd om je snikkel in de klimaatsjampanje te hangen. En lachen in de camera natuurlijk, terwijl je iedereen een klimaatoor aannaait, dat helpt."

 "Het klimaat wordt hoofdzakelijk bepaald door astronomische en geologische principes (baan van de Aarde om de zon, stand van de Aard-as in het omloopvlak, zonne-activiteit, vulkanische activiteit, ….). Klaver met z'n Messias-complex is te beschouwen als een religieuze idioot die zweert bij dogma's, en blindelings vertrouwt op een aanvechtbaar klimaatmodel dat in een computerprogramma met twijfelachtige parameters is gepropt. Kun je zien aan dat geouwehoer over het aantal graden opwarming als we dit wel of dat juist niet doen. En dan dat gelul over "we" en over "het bedrijfsleven", alsof postzegeltje Nederland zelfs maar in de verste verte van belang is voor 'het klimaat', terwijl andere en veel grotere landen in de praktijk hun reet afvegen met afspraken. Natuurlijk moeten wij en alle mensen van alle landen stoppen met milieuvervuiling en vernietiging van de natuur, en moeten naar schonere energie-opwekking, zoveel als mogelijk recyclen en cradle-to-cradle produceren met zo min mogelijk ellende voor het milieu. Maar slap drammerig ideologisch gelul, zoals we van Groen Links gewend zijn, ondersteund door walgelijke partijen zoals de VVD, gaat ons niets opleveren dan geldverkwisting, armoede en ellende."

 "Het solidariteitsbeginsel wankelt in alle Europese landen. Mensen vinden het niet erg om te betalen voor "een ander" of voor verbetering van het milieu. Maar wanneer de balans eruit is, dan krijg je (vanzelfsprekend) problemen.
 Als je collega trots vertelt dat zijn nieuwe elektrische auto hem 400 euro per maand voordeel oplevert, dan weet je dat jij, en vele anderen die verloren 400 euro per maand op moeten hoesten. Dat gaat schuren. Die collega is minder leuk geworden.
 Hoe meer je als overheid financieel gaat eisen van je volk, hoe meer dat volk ervoor terug zal verwachten. Je kunt niet onbeperkt alsmaar meer geld afromen met beloftes om die vervolgens nooit na te komen. Het principe is niet ingewikkeld; een mens wil waar voor zijn geld. Zeker Nederlanders.
De huidige situatie is in Nederland, je betaalt jaarlijks meer, voor minder. Dan kan de overheid wel zeggen "wij zijn de baas, dus je móet" maar dat gevoel van waar voor je geld gaat daarmee niet weg. Je weet intussen dat je steeds méér moet betalen aan een bedrijf wat steeds minder terug geeft voor het geld wat je ze geeft. En die je ook nog eens behandeld als een tweederangs wegwerpmens wat eigenlijk als enige recht het recht op je bek houden en in de pas lopen heeft.
 Dat gaat natuurlijk nooit van zn leven goed. Ik wens Jesse en de andere politici die zo graag hun ego op willen poetsen door zogenaamd "de wereld te redden" dan ook een bijzonder aangename wedstrijd daarmee. Het gaat ze niet lukken. Uiteindelijk keert de wal het schip en zal, zélfs in Nederland mits genoeg getergd, de kiezer gaan uitmaken wanneer en hoe dat gaat gebeuren. En de kiezer is inmiddels tot op zn botten getergd, bespuugd, leeggepind, uitgescholden en voor gek gezet."

 "Rutte heeft afgelopen vrijdag in zijn gesprekje met de minister president gezegd dat wij de opwarming van de aarde kunnen terugdringen. En als je dat gelooft dan heb je toch wel een tectonische plaat voor je kop.
 Over tectonische platen gesproken. Ik wil dat er meer aandacht komt voor tectonic plate change. Die verschuiven namelijk en veroorzaken aardbevingen en vulkaanuitsbarstingen en dat moeten we niet willen, dus stop de tectonic plate change!!!"

 "Jesse Klaver en Rob Jetten hebben in hun leven alleen maar welvaart en weelde gekend en genieten nu een riant inkomen.
 Zij beseffen niet dat het Nederlandse volk armoede heeft en dat men steeds meer moet betalen voor een beetje stroom en gas.
 Twee arrogante kerels van 32 en 31 die ons voorschrijven wat wij mogen en moeten doen... waarbij wij dadelijk onze gasketel en benzine auto naar de schroot moeten brengen.
Foei toch!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten