vrijdag 28 december 2018

Speedswitchen

 Net zeven uur geweest en alweer een uurtje of twee op het Roemeense platteland. Blijft een rare ervaring zo van de ene plek naar de andere verkassen in een paar uur tijd. We hebben er met de ruime overstap in Wenen veel langer over gedaan dan nodig was geweest. Stel, je had een rechtstreekse verbinding van Praag naar Sibiu dan zou je in goed anderhalf uur van de oevers aan de Moldau naar de de stad aan de Cibin verkassen. Goed voor een mentale jetlag.

 Nu ging het om half zeven vanochtend in een vette BMW met een niet erg spraakzame chauffeur tussen de trams door het oude centrum uit en heuvelop richting het vliegveld. Koud, maar droog. Vlucht naar Wenen een peulenschil. Weer ook droog maar minder koud. En na twaalven de laatste étappe incl. het vooruitzetten van de klok naar een koud en mieziger weertje in Sibiu. Baggage in de auto laden en een uurtje rijden door de regen. Overal nog sneeuwrestanten zichtbaar.

 Allebei erg zwijgzaam. Geen muziek. Fysiek op enkele tientallen km's van huis maar in het hoofd nog niet uit Praag vertrokken.

 Thuis, na het tellen van de beesten, de koffers uitpakken en nazwijmelen over Praag. Het is goed dat het zo'n indruk heeft weten te maken en eigenlijk ook weer niet. Nu heb je d'r weer een plek bij waar je naar kunt verlangen, alsof we die met Parijs, Rome en Barcelona niet al genoeg hadden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten