zondag 16 december 2018

Overzichtelijk

 Het veertiendaags weeroverzicht overspant inmiddels de dagen, dat we weg zijn. De voorspelling laat geen extreme weersomstandigheden zien. Geen overvloedige sneeuwval of minustemperaturen ver in de dubbele cijfers. Nu is weer weer en kun je er nooit helemaal op bouwen, maar rigoreuze veranderingen op een termijn van 2 weken horen daar slechts zelden bij. Het is redelijk stabiel, zacht winterweer. Overdag boven nul, 's nachts aan de andere kant. Daar hoef ik me dus niet meer mee bezig te houden. Nu het afsluiten van de binnenplaats nog zodat de honden overdag naar buiten kunnen en we kunnen redelijk relaxt een paar dagen er tussen uit.

 Een week om huis en hof vertrekklaar te maken. Of eigenlijk is het terugkomst-klaar te maken, alleen doe je dat dus voor je vertrek. Nog ff het afhalen op het vliegveld regelen en dan kan ik me concentreren op de koffervulling. Een zeker mate van routine is nog wel voelbaar, maar het is niet meer zo vanzelfsprekend, als in de laatste paar jaren Frankrijk met de regelmatige bezoekjes aan Roemenië.

 Die ritjes net Parijs voorbij die hadden wel wat. Eerst de honden wegbrengen met de 406 dan de bagage in de C5 en hup naar Limoges, om Parijs heen en op borreltijd in een bar aan het marktplein van Beauvais. Kamer in een IBIS, Italiaans restaurant aan de overkant. Vijf uur op, zes uur koffie op het vliegveld, inchecken, boarden en in Cluj opgewacht worden. Het bekende maakte het vertrouwd. Nu is het maar weer afwachten in wat voor mini-versie van een vliegmachien ze je van mini-vliegveld naar maxi-versie brengen. Gelukkig kennen we zowel München (heen) als Wenen (terug) enigszins. Praag is nieuw en dus afwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten