donderdag 13 december 2018

Spuien

 Maar weer ff uit bed gekomen om er zometeen weer in te rollen. De wereld is weer een terrorist (Strasbourg) armer. Jammer dat daar eerst weer een paar doden en zwaar gewonden voor moesten vallen. Èn zoals wel vaker ... hij werd in de gaten gehouden. Blijkbaar is dat een tamelijk onmogelijke taak of wordt die taak uitgevoerd door mensen, die er niet geschikt voor zijn. En dan maar sleepnetten uitgooien. Als verantwoordelijke moet je je natuurlijk wel goed voor de gek houden, anders kun je je falende beleid niet verkocht krijgen. Iedereen ongewild in beeld en een paar gewild erbuiten. Ik zou het wel weten, maar mij vrgt niemand wat en misschien is dat maar goed ook. Voordat je het weet, ben je een racist, seksist, islamofoob (hoe schrijf je dat?), misschien wel een dictator. Maar goed, dictators hebben we zat in Europa en als het een beetje mee- of eigenlijk tegenzit binnenkort eentje van Nederlandse afkomst.

 Politiek is smerig. Het resultaat van decennialange bestuurlijke inteelt. Laten ze eens ophouden met het streven naar evenredige verdeling van topposities onder mannen en vrouwen en energie steken in een evenredige vertegenwoordiging in de politiek, van wat dan zo denigrerend het volk wordt genoemd. Erger dan de clowns van GL en D66 kan het moeilijk worden. Voordat je tegenwoordig op een plek komt, die er toe doet, ben je al zoveel jaren gekneed en geschaafd, dat er weinig meer van een eigen gezicht is overgebleven. Technocraat heet dat, volgens  mij. Hup, 150 mensen van de straat in de 2e kamer, Oost-Europese taferelen met knokpartijen maar vooral toch de noodzaak om meerderheden te vormen obv vertegenwoordiging en niet vanwege partijdiscipline.

 Niet dat ik dan de drang zou voelen om naar Nederlnad terug te keren. Daar kom ik alleen nog als toerist vanwege een paar plekjes. Voor de rest had ik het in 1999 misschien nog niet echt gezien, maar dat is er door de jaren heen wel van gekomen. En Frankrijk is niet veel beter. Of het nou makke schapen zijn, die zich constant laten betuttelen of in gele hesjes getooide vandalen, die alleen aan hun eigen leven denken en niet aan de toekomst van het land. Eén pot nat. Roemenië is vast ook niet alles, maar daar hou ik me niet mee bezig en het lijkt erop, dat dat wederzijds is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten