woensdag 19 december 2018

Rekenarij

 Vandaag een potje puzzelen. Gisteren hout kunnen krijgen, maar niet op de gewenste plek. Die man was wederom niet aanwezig en ook niet duidelijk wanneer hij er wel zou zijn. Ik kan het 'm niet kwalijk nemen. Welke idioot gaat in dit weer met planken aan de slag?? Consequentie? Planken van diverse breedtes ipv alles netjes één maat. Behalve een hele rekenarij voordat je zes meter bij elkaar hebt, was het hopen, dat ik voldoende dezelfde breedtes zou hebben om met delen van 4 mtr steeds 5 mtr 20 te kunnen maken zonder al teveel verlies te hebben. Wat betekende, dat ik steeds drie lengtes van dezelfde breedte moest hebben om 2 lagen te kunnen maken. Simpel toch ??

 Dat bleek gisteren gelukkig mee te vallen, als ik niet al te nauwkeurig keek. Behalve dat bijna iedere lat op mm-niveau een unieke breedte had, wisselde die breedte met regelmaat van het ene uiteinde naar het andere. Hoe je met zo'n zooitje kunt werken, snap ik niet. Maar waar wordt het spul normaal gesproken voor gebruikt? Volgens mij voor bekisting en dan luistert het niet zo nou.

 Vandaag zien of het me lukt er een redelijk sluitend vlak van 5,20 bij dik 2 meter van te timmeren. Ja, volkomen geschift in deze tijd van het jaar, maar mocht het lukken, dan kan eindelijk iets minder neurotisch met de honden omgesprongen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten