dinsdag 11 december 2018

Nalopen

 Af en toe dwarrelen sneeuwvlokjes naar beneden. De overburen zijn druk met het roken van spek en misschien ook worsten en ander spul. Mopke ligt voortdurend in de weg in de keuken en Bobby kijkt tevreden van een afstandje toe. De ander twee liggen hun 'straf' uit in de tuinkamer. Een dorps tafereel van dagelijkse activiteit in deze tijd van het jaar. In gedachten met een hoop bezig wat ik allemaal voor ons uitstapje gedaan moet/wil hebben.

 Morgen materialen scoren om de binnenplaats definitief af te sluiten. Het weer lijkt zo zacht te blijven, niet meer dan een paar graden onder nul, dat de honden niet de hele dag opgesloten hoeven te zitten. Dat zou erg welkom zijn. Ik wil wel een paar dagen de gelegenheid hebben om te zien of ze niet binnen de kortste keren een zwakke plek vinden en er van tussen zijn. Het is tijd voor de kerstversiering. Dit had eigenlijk al moeten hangen en staan.

 Zo kijk je nog een keertje naar buiten met de handen in het afwaswater. 'Waar zijn we mee bezig?' is bijna een vanzelfsprekende oprisping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten