zondag 23 december 2018

Aankomen

 Vroeger dan nodig naar het vliegveld. Behalve de dag Praag was ons ook de ruime overstap in München door de neus geboord. Mn Mariana dan, die zich als een kind verheugt op de zg tax free shops op luchthavens. Blijkbaar hebben die winkels iets (presentatie?), dat ze aantrekkelijker maakt dan de gewone winkels elders. En dan heb ik het niet zozeer over de categorie P.C. Hooftstraat.

 Het aanbod viel qua omvang tegen, vond ik, maar was voldoende om Mariana een paar maal aan de koopverleiding toe te laten geven. Een pleistertje op de vertraging. De vlucht stelde niks voor. In- en uitstappen kostte meer tijd dan de verplaatsing van München naar Praag. De afhaalservice was door het aantal wijzigingen niet het spoor bijster geraakt en stond ons op te wachten. Nu ff geen afwijkingen meer.

 Na wat aanvoelde als een halve wereldreis eindelijk op plaats van bestemming. Enthousiaste begroeting, begrip cq professioneel medeleven. Aparte plek. Overdadig gedecoreerd. Kroonluchters, veel goudkleurig gekruld hout in lijsten en de frames van stoelen, overal tapijten op parket of ouderwets tegelwerk, jachttropheeën, muurschilderingen, etc. Mariana's smaak, zeg maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten