vrijdag 19 mei 2017

Weekendaanloop

 Bijna het einde van de week. Geen slechte dag vandaag. Een dag die opveerde naarmate de tijd vorderde. De tuin was een aardig afsluiter geweest maar dat zat er niet in. Over en half uur moet ik sociaal bezig zijn. Bbq. Of hier op de scholen ook les wordt gegeven? Ik neem het aan, maar twijfel ook. Er zijn zoveel vrije uren, vrije dagen, buitenschoolse activiteiten maar dan niet voor leerlingen en activiteiten die helemaal niks met kennisoverdracht aan kinderen te maken hebben, dat ik daar zo met regelmaat mijn wenkbrauwen bij frons.

 Ok, de bbq is pas om acht uur terwijl de lesuren normaal gesproken om twee uur zijn afgelopen. Team building? Ik zou dan als directeur of manager, zoals dat hier heet, kiezen voor een andere bezigheid. Zal niet voor alle scholen gelden, maar op deze zou een regelmatig terugkerende sportdag geen kwaad kunnen. Misschien zou het zelfs goed zijn zoiets in het curriculum op te nemen. Niet voor de leerlingen, die ken ik verder niet, maar voor al die imposante dames, die er les geven.

 Mariana is niet bepaald graatmager, zelf nu ze net 10 kg heeft laten verdwijnen, maar bij haar collega's op die school (één van de drie scholen waar ze les geeft) viel ze met die verloren kilo's erbij al in het niet. Op een enkeling na zijn het allemaal dames en dames waar je onwillekeurig 'U' tegen zegt. Je hebt ze dik en dikker. De eerste keer dat ik daar de lerarenkamer binnenstapte deed als vanzelf een stap terug. Maar goed, bbq dus. Vast veel vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten