zondag 21 mei 2017

Lunchkaart

 Zondag. Aan deze constatering was ik nog niet toegekomen. Met het hoofd nog bij de maaltijd van gisteravond, terwijl ik met de lunch bezig zou moeten zijn. Is als inspiratie willen opdoen in een supermarkt met een volle maag. Werkt niet. Nog ff wachten en dan aan de slag. Voor- en hoofdgrecht nog bedenken en maken. De aardbeien voor het nagerecht heb ik vrijdag al gekocht èn direct schoongemaakt en met suiker bestrooit, anders had ik ze nu alweer kunnen weggooien. Is me vorig jaar een paar keer overkomen. Blijkbaar nog steeds in staat om te leren.

 Nu zijn aardbeien altijd kwetsbaar, ook als je ze in Frankrijk of Nederland in een supermarkt koopt, netjes verpakt in 500gr bakjes. Maar hier geldt dat zo'n beetje voor alles wat met groente en fruit te maken heeft. Het is allemaal niet lang houdbaar, meestal geen eerste keus. En als het dan ook nog van de markt komt, zeker bij fruit, dan moet je er bijna al ter plekke mee aan de slag. Een week vooruit inslaan gaat dus zeker niet lukken. Gelukkig maar, want zo zit ik niet in elkaar.

 Heb dat door de jaren heen meermaals geprobeerd, maar dat leidde alleen tot ongewenst volle vuilnisbakken. Ik kook zelden met wat ik heb, ga meestal achter de dingen aan, waar ik op het betreffende moment zin in heb. Meer het type voor een dagelijkse gang over markt en door supermarkt of liever langs de aparte grutters. Ook een diepvriezer is eigenlijk weinig meer dan vuilnisbak op termijn. Ik moet me dwingen om daar aan te denken, wat ik meestal dus niet doe. Tijd voor de lunch-ideeën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten