zaterdag 27 mei 2017

Waterval

 Het hemelwater blijft in buien neerkomen, waar je alleen U tegen kunt zeggen. Gelukkig overvallen ze me tot op heden niet buiten. In huis, in de auto of zoals vanmiddag op een overdekt terras. Plekken waar je er iets van bewondering voor kunt opbrengen terwijl je in alle rust achteroverleunt. Dat is wel 'ns anders geweest, zowel in Utrecht aan de Gracht als in het zuiden van midden-Frankrijk.

 Ik zal inmiddels vast in herhaling vallen. Is moeilijk te voorkomen binnen de beperkte omvang van de tijd van leven en de daarin opgelopen ervaringen. En ook hier, hoewel de daken vooralsnog geen lekkages vertonen, gaat het niet rimpelloos aan ons voorbij. De schoonmaakactie van een dag of wat geleden bijvoorbeeld. De deels platgeslagen planten in de tuin. Maar dat zijn minnetjes die binnen de verhoudingen blijven.

 Bij een hutje op de hei mag van mij best het dak lekken. Soms tenminste. Daar kruip je op en stopt de boel waar nodig dicht .... als het opgehouden is met regenen. Gooi je ergens een hoop geld tegen aan en heb je steigers nodig om op het dak te komen, veranderen de verhoudingen. En natuurlijk kwam er nog wat meer bij kijken, maar daar wil ik me al helemaal niet meer mee bezig houden. Ik 'koester' meerdere haat-liefde verhoudingen, die met de regen is niet de minste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten